13.11.2013.

Julka šnite

Julka šnite
Julka šnite

Za ovaj kolač lisnato tijesto je potrebno peći 2 puta, pripremiti čokoladni biskvit i kremu...ali nemojte da vas recept obeshrabri, jer kolač je zaista jednostavan za pripremu i jako je ukusan.

Sastojci:
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta

Za biskvit:
  • 20 dkg šećera
  • 6 žumanaca
  • 15 dkg naribane čokolade
  • 15 dkg mljevenih oraha
  • 6 bjelanjaka


Za kremu:
  • 6 dcl mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice gustina
  • 25 dkg margarina
  • 10 dkg maslaca
  • 25 dkg šećera u prahu
  • korica  limuna
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje. 

Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka.  Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.

U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna  i šećer u prahu.

Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.


0 komentari:

Objavi komentar