Liječenje biljem

19.5.13.

Domaća višnjevača

Domaća višnjevača
Domaća višnjevača

Sastojci:
  • 500 gr višanja
  • 500 gr šećera 
  • 1 l domaće rakije

Priprema:

U staklenu teglu redati red višanja, red šećera dok ima sastojaka. 

Sve zaliti rakijom i dobro zatvoriti te držati na suncu 40 dana. Promućkati svakih nekoliko dana.

Presuti u flašu i piti rashlađeno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

22 komentari:

  1. U litarsku staklenu flashu sipati 250g shecera, stavljati vishnje koliko moze da stene, zaliti prepechenicom(rakija). Staviti da odstoji 40 dana uz povremeno okretanje da se istopi shecer.
    Procediti rakiju u drugu flashu a vishnje pojesti. PRIJATNO !!

    OdgovoriIzbriši
  2. trebali cistiti kostice

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja redovno pravim liker od visnje isto tako,kostice ne vadim.Pravim i od zelenih oraha,20 zelenih oraha,1kg secera,1l domace fine rakije,sve u one velike staklene tegle,pokriti,staviti na sunce 10 dana,svaki dan protresti,procediti posle 10 dana,u staklene flase usuti,i u hladno skloniti.Ne samo da je ukusno kao liker,jako dobro za probavu. Pijatno

    OdgovoriIzbriši
  4. neznam dali imate ovaj lek: dve presne cikle oguliti isjeci u manje komade sa dve jabuke sa ljuskom samo ocistiti i isto iseci u manje komade i sa dva komada bindjura (Ingver)oguliti i isijeci u manje komadice zatim sve lepo izmiksati u jednu kasu utu kasu dodati pola kile meda ovo se uzima jednom na dan jedna mala zlica. uz to ako se moze uzimati SANOMIT Q10 u kapima i najvise 12 kapi na dan podijeliti na dva ili tri put, jos bi bilo potrebno ujutro, posle dorucks, rucka i vecere popiti po 640ml vode. Sa ovim zelim bolesnima ozdravljenje a zdravima da budu zdravi sto duze pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. ne znam i da li se pišu odvojeno!

    OdgovoriIzbriši
  6. U litarsku staklenu flashu sipati 250g shecera, stavljati vishnje koliko moze da stene, zaliti prepechenicom(rakija). Staviti da odstoji 40 dana uz povremeno okretanje da se istopi shecer.
    Procediti rakiju u drugu flashu a vishnje pojesti.

    STAVITE 0,7 RAKIJE OSTALO RUM
    ISPROBANO I ODLIČNO

    OdgovoriIzbriši
  7. Sa rumom je odlicno ali ja licno ne bih savetovala da se visnjice ili bilo koje voce pojede (mozda 1-2 kom) jer deluje mnogo jace od ove prepecenice. Ja volim da u gotov liker dodam secerni sirup jer dobija na gustini i slasti a ako se doda vruc sirup smanjuje jacinu alkohola. Da, umesto visanja mogze da se koristi bilo koje voce (jagoda, malina, brusnica, ribizla, borovnica-moj favorit, ...)

    OdgovoriIzbriši
  8. da znam onda se pise odvojeno a posto neznam . Ali nesto ; covjek je izgubio zivot jer je rjec stajala ne znam
    toliko o pravopisu
    pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  9. Sta je bindjur tj.ingver?

    OdgovoriIzbriši
  10. hvala za djumbir...?

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja to radim od svega. Visnje, breskve , kajsije , grozdja , dinje ITD!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Koštice od višanja nikako ne čistiti nego dio njih, četvrtinu otprilike, natući čekićem da pukne tvrda ovojnica i staviti sa preostalim plodom u rakiju. Tako će gotova višnjevača imati dodatnu finu okusnu notu po gorkim bademima.

    OdgovoriIzbriši
  13. Bravo sa ovaj recept sa ciklom i mrkvom.ja naime imam sličan recept vašem i ide po 250 g mrkve, cikle,limuna i jabuke koje se izmiksa i doda se 250g meda.zdravi bili!

    OdgovoriIzbriši
  14. U receptu 2 cikle, 2 jabuke, 2 komada đumbira (ne navode se mjere) osim meda (1/2 kg). Jesu li iste količine cikle, jabuka i đumbira? Molim odgovor?

    OdgovoriIzbriši
  15. Pa ne znam se uvijek pise odvojeno,odnosno negacija se uvijek pise odvojeno od glagola...Eto toliko o pravopisu...

    OdgovoriIzbriši
  16. A praviste li nekada "pijano voce?"

    OdgovoriIzbriši
  17. Nismo ovdje da ispravljamo pravopis, koliko je meni poznato,negdje pišu tako kako i govore? Meni osobno je bitno da razumijem napisano...;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Baš ste dosadni s tim pravopisom. Važniji je recept i kako se pravi, tj. ne pravi višnjevača.

    OdgovoriIzbriši
  19. moze li recept za breskvuuuu

    OdgovoriIzbriši
  20. Jedino je ovaj "bindjur" zbunjivao :-D.Ostalo razumem. I...ja sam ovde zbog recepta,a ne zbog pravopisa.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ne piše se sva negacija odvojeno, za gospodu koja to ne zna. Uzmite si novi hrvatski pravopis pa ga malo prolistajte. Nešto ćete i naučiti!!!

    OdgovoriIzbriši

Najpopularniji recepti u sedmici