24.03.2012.

Šnenokle

Sastojci:
  • 150g šećera
  • 300g Petit Beurre keksa
  • 7 dl mlijeka
  • 5 jaja
  • čokolada
  • žličica cimeta

Priprema:


Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Žumanjke pjenasto umutiti sa cimetom i šećerom, a bjelanjke istući u vrlo čvrst snijeg.U posudu u kojoj će se poslužiti slastica izdrobiti Petit Buerre kekse. Mlijeko zakuhati i u vrelo stavljati žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka.Žličnjake vaditi iz mlijeka i slagati na kekse.Kada se potroši sav snijeg od bjelanjaka, u vrelo mlijeko polagano, uz miješanje, uliti pripremljenu smjesu žumanjaka i šećera.Kratko prokuhati i preliti po žličnjacima i keksima.Posipati naribanom čokoladom i poslužite toplo ili hladno, po ukusu i želji.