Liječenje biljem

9.2.12.

Piletina na arapski način

Sastojci:
-4 pileca bataka,
-so, biber po ukusu,
-2 kasike maslinovog ulja,
-400 g sjeckanog paradajza iz konzerve,
-2 tikvice,
-120 g suhih sljiva,bez kostice,
-50 g suhog grozdja,
-1 parce cimeta,
-2 kasicice vode,
-1 kasicica meda,
-1 kasika rendanog djumbira,
-malo safrana,
-1/2 veze svjezeg korijandera,
-4 parceta limuna,
-2 dl pileceg bujona,
-1 dl vode

Priprema:
Ulje zagrijati i proprziti meso dok ne porumeni. Dodati ocedjen paradajz, u kolutice isjecene tikvice, sljive, suho grozdje i doliti bujon, prokuhati. Dodati cimet, med, djumbir,safran i korijander , doliti vodom i kuhati 45 min na nizoj temperaturi.Zaciniti sa soli i biberom, dodati limun i kuhati 5 min.Prijatno !!!

0 komentari:

Objavi komentar

Najpopularniji recepti u sedmici